• Саопштење Института за трансфузију крви Србије

  Ваша локација Институт за трансфузију крви Србије / Добровољно давање крви / Актуелно / Саопштење Института за трансфузију крви Србије
  17. јул 2020.

   

  Обавештава грађане да су резерве крви и даље на минимуму и после апела који је Институт за трансфузију крви Србије упутио градјанима почетком недеље. Крв свих крвних група је у дефициту. Одзив градјана у Институту и у екипама на терену је драстично смањен, као и број екипа на терену које је у овом тренутку могуће реализовати.

  Напомињемо да је континуирано снабдевање компонентама крви од виталног значаја за хитна стања и витално угрожене пацијенте.

  Да би све потребе у здравственим установама које снабдева Институт биле задовољене, у тренутним околностима  потребно је сваког дана обезбедити минимално 200 јединица крви.

  Позивамо грађане да нам помогну да превазидјемо кризу у условима примене ванредних мера и да сваког дана обезбедимо довољно ове драгоцене течности.

  Грађани могу да дају крв сваког радног дана у Институту, Светог Саве 39 од 7 до 19 ч, суботом од 8 до 15 ча, у Ургентном центру радним данима од 10 до 15 ч.

  Институт ће радити и током наредног викенда. Трансфузиомобил ће у суботу, 18. јула, бити у селу Јабучје код Лајковца од 8 до 10.30 ч, а затим у Лајковцу, код поште, од 11 до 14 ч.

  У недељу, 19. јула, трансфузиомобил ће бити постављен у Лазаревцу испред тржног центра Stop Shop од 10 до 15 ч. 

  Детаљан план акција можете погледати овде