• Медији у акцији давања крви

  Ваша локација Институт за трансфузију крви Србије / Добровољно давање крви / Актуелно / Медији у акцији давања крви
  09. новембар 2020.

   

  Запослени у медијским кућама одазвали су се позиву Института за трансфузију крви Србије да се на другачији начин обрате грађанима и представе у ругачијој улози.  У четвртак 5. новембра у Институту су крв дали наши сарадници  запослени у медијима - новинари, репортери, камермани и други запослени који су се активно укључили у процес добровољног давања крви и личним примером допринели промоцији добровољног давања крви, једног од најзначајнијих сегмената здравственог система. Акција се наставила и у петак 6.новембра 2020.године.

  Захваљујемо се медијским кућама на разумевању и подршци коју су нам пружали претходних месеци од како је проглашена глобална пандемија Covid 19. Помоћ медија у свакодневном обавештавању грађана о стању резерви
  крви и подсећању грађана колико је значајно обезбедити довољно крви за лечење наших најугроженијих суграђана увек је, а сада нарочито, од изузетно великог значаја.

  Очекујемо да ће пример Јавног сервиса, Студија Б, Тањуга, Телеграфа, Борбе и дневног листа Ало! и дневног листа Курир следити и остале медијске куће.