• Апел грађанима за добровољно давање крви

  Ваша локација Институт за трансфузију крви Србије / Добровољно давање крви / Актуелно / Апел грађанима за добровољно давање крви
  19. март 2021.
  Јана и Милош Јана и Милош

   

  Још једном позивамо грађане да, упркос уведеним мерама и тешким епидемијским околностима које утичу на све аспекте наших живота, одвоје мало времена и дају крв у Институту за трансфузију крви Србије или у акцијама на терену.

  Због уведених мера и овог пута је отказано неколико планираних акција давања крви. Очекују се нова отказивања преосталих малобројних акција, као и смањен одзив грађана који су у могућност да дају крв.

  Молимо све здраве особе које су у могућности да дају крв то учине наредних дана, јер ће у противном већ за викенд бити угрожено снабдевање здравствених установа неопходним компонентама крви.  

  Неопходно је да у овој веома тешкој ситуацији за све нас помогнемо нашим суграђанима којима је потребна трансфузија крви.  Свако од нас сигурно је бар једном у животу срео неког коме је трансфузија крви спасила живот. Молимо вас да не одустајете од давања крви у овим околностима, јер у сваком тренутку неком је потребна можда баш ваша крв.  

  Позиву су се данас одазвали Јана и Милош. Јана је данас положила последњи испит на Медицинском факултету и постала доктор и право са факултета дошла у Институт за трансфузију крви Србије и добровољно дала крв.