• Завршена IX зимска кампања – оборен још један рекорд

  Ваша локацијаИнститут за ... / Добровољно давање крви /
  06. март 2017.

   

   

   

   

   

   

   

   

  Завршена IX зимска кампања - оборен још један рекорд

  Зимска кампања 2017. године трајала је пуних 8 недеља, а завршена је 03. марта са до сада најуспешнијим резултатом. Ово је прва зимска кампања у оквиру које је премашен број од три хиљаде прикупљених јединица крви. У 50 градова и општина крв је дало 3080 хуманих грађана.

  Са највећим поносом истичемо да су најуспешнији  Бољевац, Сокобања, Велико Градиште, Ивањица, Рашка, Коцељева, Мајданпек, Кладово и Пећинци.

  Кампања је организована са циљем промоције добровољног давалаштва и обезбеђења довољних количина крви у очекивано дефицитарном зимском периоду, а током кампање промовисан је и Регистар давалаца костне сржи Србије. Осим тога кампања је имала, као и до сада, симболичан такмичарски карактер. Плакете Шампион солидарности за IX Зимску кампању биће уручене на свечаном новогодишњем пријему.

  Захваљујемо се грађанима који су се прикључили Зимској кампањи, разумевајући значај давања крви упрво у периоду празника и годишњих одмора, и упркос снегу и великим хладноћама, које су обележиле ову зиму, својом хуманошћу омогућили да пацијенти из целе Србије могу неометано да се лече у здравственим институцијама у Београду.