• Семинар за студенте волонтере

  Ваша локацијаИнститут за ... / Добровољно давање крви /
  30. октобар 2017.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Систематски улажући у знање и информисаност најобразованијег дела омладине, од наших будућих интелектуалаца очекујемо да буду покретачка снага и носиоци позитивних промена у друштву. Шеснаесту годину за редом Институт за трансфузију крви Србије у сарадњи са Црвеним крстом Србије, организује едукативни семинар за студенте, представнике свих факултета Београдског Универзитета. Семинар има за циљ мотивацију и обучавање студената да се у својству наших волонтера ангажују на својим матичним
  факултетима, промовишу давалаштво крви, планирају и помажу у реализацији годишњих акције давања крви. Од када су се студенти на овако активан начин укључили у организацију акција на факултети, бележимо константан пораст давалаштва крви међу студентском популацијом.
  Семинар је организован у студентском одмаралишту „Радојка Лакић“ на Авали, а трајао је од 27. до 29. октобра. Кроз предавања, активну дискусију и радионице, 65 студнета је заједно учило о основним принципима добровољног давања крви, начинима и стратегијама промоције давалаштва, као и практичним потешкоћама реализације акције на терену.
  На фотографијама можете видети делић атмосфере са студнетског семинара.