• "Ништа без жена"

  Ваша локацијаИнститут за ... / Добровољно давање крви /
  05. март 2018.

   

  Под слоганом “Ништа без жена”, осму годину за редом Институт за трансфузију крви Србије и Црвени крст Београда организују акцију добровољног давања крви. Обележавајући међународни празник Дан жена, желимо да се захвалимо свим женама даваоцима крви и промовишемо давалаштво у овој популацији. Са поносом истичемо да је проценат давања крви међу женама у последњих осам година у порасту.

  Ове године кампањи ће се придружити и Смедерево, Шабац и Коцељева који ће своје акције давања крви посветити женској популацији и Дану жена. У Смедереву ће акција бити одржана у понедељак, 5. марта, када ће црвени аутобус бити на Тргу од 10 до 16х. У среду, 7. марта у Коцељеви у Црвеном крсту од 9 до 14х и у Шапцу у Културном центру од 10 до 16х све суграђанке ће моћи да обележе празник хуманим гестом давања крви, а Црвени крст је припремио за њих мали знак пажње.

  У Институту за трансфузију крви Србије, 8. марта, челнице значајних институција из света политике, медицине, културе и спорта, представнице различитих професија у препознатљивим униформама, као и многе грађанке Београда, дарујући крв показаће своју хуманост и солидарност.

  Познате глумице Горица Поповић, Мина Лазаревић, Зинаида Дедакин, Лена Богдановић, Тамара Алексић својим присуством улепшаће Дан жена. Манифестацијии ће присуствовати и певачица Ивана Петерс, каратисткиња Тања Петровић, водитељи Ана Михајловски, Нина Радуловић и Милан Калинић, новинарка Тања Петернек, као и спортисткиње из Спортског друштва “Црвена звезда”, кошаркашице “Партизана”, фудбалерке Фудбалског клуба “Рад”, ватерполиста Виктор Јеленић, манекенка Јелена Ивановић Томашевић, као и певач групе С.А.Р.С. Жарко Ковачевић. Акцију ће подржати и Слађа Алегро, Марија Килибарда, Сара Јовановић, Ана Кокић и Мирка Васиљевић.

  Сигурни смо да ће наши најмлађи пријатељи акције, полазници школе певања Voice Stars Factory и актуелни учесници Пинкових звездица обасјати сва лица осмехом и дати посебну ноту овој манифестацији.

  Наше хумане даме обрадоваћемо цвећем, књигама, позоришним картама, козметичким производима које су подржавајући манифетацију припремили: издавачке куће Архипелаг, Чаробна књига, Одисеја, Чигоја, Народно позориште, Југословенско драмско позориште, Београдско драмско позориште, Установа културе „Вук Стефановић Караџић“, Атеље 212, позориште на Теразијама, цвећара Казабланка, Blumen Royal Garden, ТелеФлора, Апотека Београд, ДМ дрогериjа, Anti Aging Studio, Coca Cola Hellenic Group, посластичарнице Коки колачи, Ванилица, Home Made, In hotel, Дуњкини кексићи, Јафа Црвенка, Бамби, пекаре Фаницо, Лала, Леоне, као и туристичка агенција GO2Travelling и Loop Promo Baloni. Манифестацију је подржао и бизнис портал www.mojabaza.com.

  Позивамо Вас да својим присуством увеличате нашу манифестацију. Биће нам част и задовољство да будете део ове хумане и позитивне акцијe.