• „ДОНИРАЈ КРВ ЗА ПРЕСТО"

  Ваша локацијаИнститут за ... / Добровољно давање крви /
  25. март 2019.

   

  Гвоздени престо стиже у Београд као део акције добровољног давања крви

  у сусрет финалној сезони „Игре престола“

   

   

   

  Ликови једне од најпопуларнијих серија у историји телевизије, „Игре престола“, су током претходних седам сезона често крварили због своје борбе за Гвоздени престо. У оквиру глобалне иницијативе „Донирај крв за престо“, HBO у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије и Црвеним крстом Србије позива фанове серије да у сусрет финалној сезони учине исто. У суботу 30. марта од 10 до 17h на платоу испред Ушће шопинг центра моћи ће добровољно да дају крв. Премијера финалне сезоне серије биће 15. априла, када ће прва епизода бити доступна путем HBO GO услуге, а биће емитована и на HBO каналу.

  Све даваоце крви очекује специјалан знак пажње - мајица са мотивом из серије. Тога дана имаће прилику да  се фотографишу на Гвозденом престолу који ће бити постављен на платоу. Престо ће бити доступан за фотографисање свим заинтересованима, док ће они који добровољно дају крв имати предност.

  Након Београда, у оквиру акције „Донирај крв за престо“ мали знак пажње са мотивима из „Игре престола“ у периоду од 1. до 5. априла добиће најхрабрији и најбржи фанови који донирају крв у још 10 градова у Србији - Пожаревцу, Смедереву, Чачку, Ваљеву, Краљеву, Шапцу, Петровцу, Лозници, Смедеревској Паланци и Убу.

  У оквиру иницијативе „Донирај крв за престо“ фанови ове серије окупиће се са циљем да заједничким снагама допринесу превазилажењу несташица залиха крви у свету. Без обзира за ког лика из серије навијате да победи и заузме Гвоздени престо, и ви можете доказати да сте херој тиме што ћете помоћи онима којима је то најпотребније. Проверите да ли испуњавате услове за добровољно давање крви oвдe.

  „Донирај крв за престо“ је део глобалне HBO инцијативе „Bleed For The Throne“, која ће бити реализована широм света - у САД, Норвешкој, Шведској, Јужној Африци, Кенији, Гани, Боцвани, Мађарској, Пољској, Румунији, Чешкој, Бугарској, Грчкој, Хрватској и Србији.

   

  https://hbogo.rs/lp/bleedforthethrone