• Саопштење Института за трансфузију крви Србије - Звезда обара још један рекорд

  Ваша локацијаИнститут за ... / Добровољно давање крви /
  15. април 2019.

   

  Под слоганом Црвено бела крв, седамнаести пут за редом, одржаће се акција давања крви 22. и 23. априла на стадиону Рајко Митић, од 10 до 18 часова.

  До сада је у акцијама које су организовали навијачи и управа спортског клуба Црвена Звезда прикупљено  5177 јединица крви. Највећа акција давања крви свих времена, коју су организовале Делије, одржана је августа 2017, када је прикупљено 1226 јединица крви. 

  Овом акцијом, навијачи Црвене Звезде желе да најаве велику прославу која је предвиђена за последње коло фудбалског првенства 19.5.2019. године, када црвено - бела породица прославља 30. титулу Фудбалског клуба и 30. рођендан Делија.

  Симболично, као што се терен и трибине прожимају, циљ ове акције биће и производ ова два броја 30 пута 30, једнако 900 давалаца крви.

  Акцији ће се прикључити прослављени спортисти и јавне личности из света спорта и културе, вођени жељом  да помогну нашим најугроженијим суграђанима, који ће својим примером да укажу на потребу за добровољним давањем крви. Даваоци крви ће као знак пажње за дату крв добити карту за вечити дерби, утакмицу измедју ФК Црвена Звезда и ФК Партизан, која ће се одржати 25.4.2019.

  Позивамо све грађане, навијаче и љубитеље спортског друштва Црвена Звезда, да се прикључе акцији и давањем крви покажу солидарност и племенитост.