• Aкција добровољног давања крви на Калемегдану

  Ваша локацијаИнститут за ... / Добровољно давање крви /
  26. август 2019.

  ЈП „Београдска тврђава" у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије
  организоваће акцију добровољног давања крви на Калемегдану!
  Акција ће бити одржана у суботу, 31. aвгуста 2019. године у црвеном аутобусу Института, на Калемегдану на Цариградском друму, у временском периоду од 13 до 18 часова.

  Сваки добровољни давалац крви, од ЈП „Београдска тврђава" добиће 4 улазнице за неки од објеката на Београдској тврђави: јединствени ЈУРА АВАНТУРА ПАРК, Казамате Војног музеја или обједињену улазницу за 5 различитих објеката. Карте које се добију током акције могу се искористити до краја октобра месеца.

  - Дино парк је намењен свим генерацијама, а пре свега најмлађим посетиоцима и њиховом увођењу у свет науке кроз игру. Више од 30 реплика диносауруса, међу којима има и покретних рептила из праисторије који испуштају звуке. Реплике су доступне за истраживање, фотографисање и едукацију малишана и одраслих.

  - Казамати ће свим хуманим и племенитим грађанима приказати мрачну страну европске историје.

  - Обједињена улазница посетиоцима омогућава обилазак неколико 
  објеката - САХАТ КУЛА, РИМСКИ БУНАР, КУЛА НЕБОЈША, ВЕЛИКИ БАРУТНИ МАГАЦИН и ВОЈНИ БУНКЕР.

  ЈП "Београдска тврђава" већ неколико година учествује у акцијама Института за трансфузију крви и даје допринос у обезбеђивању довољних количина крви за лечење пацијената. 

  Од посебног је значаја континуиран прилив крви током летњег периода који је традиционално дефицитаран. Позивамо грађане да се одазову у што већем броју и помогну обезбеђивању стабилних резерви крви.

  Чекамо Вас на Калемегдану, потражите црвени трансфузиолошки аутобус Института.


  Помозите обезбеђивање стабилних резерви крви током лета!