• Кампања Дајте крв. Поделите живот. Будите ту за другога.

  Ваша локацијаИнститут за ... / ПР / Вести /
  13. јул 2018.

   

  Под слоганом Дајте крв, поделите живот, будите ту за другога, пре два дана почела је кампања коју су на иницијативу агенције Alma Quattro, а uz podršku agencije Go Hektik, реализовали Министарство здравља Републике Србије, Управа за биомедицину, Црвени крст Србије и Институт за трансфузију крви Србије.
  Агенција Alma Quattro донирала је простор на најфреквентнијим локацијама у Београду, а Go Hektik је про боно припремила идејно решење за кампању. Кампања ће трајати током јула месеца. Ефектним визуелним решењем и јасном поруком скренуће се пажња великом броју грађана на неопходност редовног давања крви за најугроженије суграђане и подсетити их да је крв
  неизоставна терапија у лечењу малигних болести, за збрињавање деце и породиља, транспланриране и повређене пацијенте, као и за све оне којима је неопходна хируршка интервенција.
  Кампања ће допринети бољој информисаности грађана о потреби за редовним давањем крви и већем одзиву давалаца крви током летњих месеци када је снабдевање компонентама крви отежано због сезоне годишњих одмора и разлога уобичајених за летњи период.
  Својом донацијом, пријатељи Института, наши донатори, показали су висок степен корпоративне и друштвене одговорности и тако дали велики допринос превазилажењу сезонског дефицита крви.