• Почиње XVII Летња кампања -обележите ово лето најхуманијим гестом-

  Ваша локација Институт за трансфузију крви Србије / Добровољно давање крви / Актуелно / Почиње XVII Летња кампања -обележите ово лето најхуманијим гестом-
  28. мај 2021.

   

  У уторак 1. јуна почиње Летња кампања  коју 17. годину за редом организују Институт за трансфузију крви Србије и Црвени крст Србије. Част да акцијама добровољног давања крви свечано отворе овогодишњу кампању имаће Ваљево, Мионица и Звездара. Током наредна четири месеца 43 града и општине у Београду и Србији, на преко 350 акција, надметаће се за престижну титулу „Шампион солидарности“.

  Током прошлогодишње Летње кампање, када је пандемија корона вируса била у јеку, многи грађани морали су да одложе давање крви због болести или изолације.  Надамо се да ће ове године већи број грађана моћи да се прикључи акцијама у својим срединама и донира крв.

  Континуирано прикупљање довољних количина крви, минимално 350 јединица свакога дана, у летњем периоду је изузетно тежак задатак и једино заједничким снагама можемо  успешно да одговоримо на овај изазов.

  Позивамо и Вас да се прикључите  XVII Летњој кампањи и добровољно дате крв у Вашем граду или општини. Ваш дар је од непроцењиве вредности - хвала што га делите са другима.

  Вратимо осмехе на лице, продужимо животе!